The Ultimate Favorite
Ja, det drejer sig altså om kage. For selv om der sidder en del ekstra på sidebenene, er min store last stadig kage! Derfor går jeg heller ikke på kompromis med noget som helst når jeg bager, og slet ikke når det er til mine piger!
I dette indlæg får du hele 5 opskrifter i en, som kan bruges separat, eller som én kage, lige som den på billedet.
Opskrift: Mudcake
(rund springform – to tykke bunde/3 tynde bunde)
200 g. smør
200 g. mørk chokolade ca. 80%
6 tsk. Nescafé
150 ml. vand
150 g. selvhævende mel
150 g. hvedemel
50 g. kakao
1/2 tsk. natron
430 g. sukker
4 æg
7 tsk. rapsolie
100 ml. kærnemælk
Smør, chokolade, vand og nescafé pulver varmes langsomt op i en gryde til chokoladen langsomt er smeltet. OBS! Pas på massen ikke får for meget og chokoladen begynder at skille.
Æg, olie og kærnemælk blandes sammen til en masse med en gaffel.
Al mel, kakao og natron sigtes sammen, hvorefter alle ingredienser blandes sammen.
Kagen bages i en smurt springform eller bradepande, belagt med bagepapir i ovn med over-/undervarme ved 180 grader. Bages til den er færdig. Det afhænger meget af din ovn, så start med at give den 30-40 min og stik i den med en lille træpind. Kagen er færdig når der ikke hænger dej ved på pinden.
Kagen kan med fordel deles i bunde med en kagedeler. Min kagedeler minder mest af alt om en forstørret osteskærer, men den er fantastisk, billig og effektiv.
Opskrift: Lagakagebunde
(rund springform – 1 bund)
100 g. hvedemel
100 g. sukker
2 æg
1 tsk. bagepulver
1/2 tsk. vanillepulver
Æg og sukker piskes sammen til en luftig lys masse.
Hvedemel, bagepulver og vanillepulver sigtes i massen som røres sammen.
Fordel dejen i en springform og bag den i varmluftovn ved 200 grader til den er færdig. OBS! Den skal ikke have lang tid i oven, prik i den med en lille træpind. Kagen er færdig når der ikke hænger dej ved.
Ingen kage uden fyld af lækker mousse eller creme. Denne kombination smagte jeg første gang hos min veninde og jeg har holdt mig til den lige siden. Jordbær og Oreos kan man simpelthen ikke gå fejl af.
Opskrift: Jordbærmoussé
(Nok til 1 lag fyld)
300 g. frosne jordbær
5 dl. piskefløde
3 spsk. sukker
5-6 blade husblas
Jordbærene koges op i en gryde med sukker. Når den koger tages massen af blusset. Blendes med stavblender til den ønskede konsistens.
Læg husblassen i blød i koldt vand i 5 min. Mas vandet ud af hvert enkelt blad og rør den i den varme jordbærmasse til den er smeltet. Gentag med alle blade husblas.
Pisk 5 dl. piskefløde let stiv. Rør den nu afkølede jordbærmasse forsigtigt i flødeskummen og vær hele tiden opmærksom på at den ikke skiller.
OBS! Moussen kan skille hvis massen er for varm når den røres i fløden, eller hvis man rører for meget i fløden. Massen må dog heller ikke være så kold at husblassen begynder at virke og massen stivner.
Opskrift: Oreo Creme
(Nok til 1 lag fyld)
250 g. friskost
5 dl. piskefløde
6 spsk. flormelis
1,5 pk. Oreos
Hak alle Oreos til den ønskede størrelse, grov eller fin efter smag.
Pisk friskosten op sammen med flormelis.
Pisk fløden let stiv.
Vend forsigtigt ostecremen i fløden til den er jævnt fordelt.
Tilsæt til sidst de hakkede Oreos.
OBS! Hver opmærksom på at du ikke rør for meget i fløden da den i så fald kan skille.
Til sidst et tip til at gøre din kage lidt mere lækker at se på. Og du kan nemt bestille dit helt egen sukkerpapir på nettet, til nemt at smide oven på kagen.
Opskrift: Smørcreme
(til opsmøring af kagen)
200 g. rigtig smør (ikke blandingsprodukt)
400 g. flormelis
4 spsk. piskefløde
1 tsk. vanillepulver
Pisk alle ingredienser sammen til den er jævn. Tilsæt evt. pastafarve til massen.
Smør nu kagen op så den dækker hele kagen. På denne måde forsegles cremer, mousse og kagen så holdbarheden og kvaliteten forlænges.